AKTUELLT

Vi planterar träd för Vi-skogen

Träd är livsviktigt. Varje nyplanterat träd ger ren luft, bördig jord, mer mat på borden och skydd mot klimatförändringarnas effekter.

NGS Group är med värnar om miljön och planterar 558 träd via Vi-skogen. Antalet beskriver hur många medarbetare som arbetar på uppdrag genom oss inom något av NGS olika affärsområden, omräknat i heltidsanställda.

Läs mer om Vi-skogen och deras arbete i östra Afrika. Träd skapar förutsättningar till ett bättre liv!

Till Vi-skogen

 1. Vikariepoolen planterar träd för Vi-skogen.

Bli vikarie hos oss

Med oss ser du nya platser och får nya erfarenheter. NGS Vikariepoolen ger dig spännande och meningsfulla uppdrag inom förskola och skola, där du kan styra din egen arbetstid och välja var du vill arbeta. Vi finns i Stockholm och Göteborg.

Vi erbjuder uppdrag för barnskötare, elevassistent, fritidspersonal, förskollärare, lärarvikarie, resurspersonal, pedagogiska handledare, kock och köksbiträde. Uppdragen finns inom förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola och vuxenutbildning.

Som anställd hos oss har du möjlighet att styra över din egen arbetstid. En timanställning som passar utmärkt att kombinera med studier eller andra uppdrag! Du får en grundläggande introduktionskurs, komplett försäkringsskydd, kollektivavtal, handledning och fortbildning.

Läs mer här eller titta på filmen så kan du snart bli en av oss!

Välkommen att ringa oss på våra ansökningstider
måndag – fredag, kl. 10.00 – 16.00 och berätta mer om dig själv.

Du kan även skicka ditt CV och personligt brev till ansokan@vikariepoolen.se.

Telefonnummer för pedagogiska tjänster
08-505 808 00, Stockholm
031-99 99 40, Göteborg

Telefonnummer för kökstjänster
08-54 54 98 44

Vi ser fram emot ditt samtal!

 1.  

Kom och träffa oss

Under en vecka befinner vi oss på resande fot över hela Stockholm. I samarbete med Arbetsförmedlingen och Stockholms stad finns vi på platser där du kan träffa oss för att ställa dina frågor om hur det är att arbeta som vikarie.

2018-03-06) Jobbmässa för unga på Nalen, Stockholm
2018-03-08) Jobbchansen på Messingen, Upplands Väsby
2018-03-19) Farsta jobbtorg, Farsta
2018-03-27 Skoljobbsmässan på Hotel Clarion Sign, Stockholm

Har du inte möjlighet att träffa oss de datumen? Ring oss gärna på 08-505 808 00 eller mejla ansokan@vikariepoolen.se så berättar vi mer.

 

 1. Vikariepoolen finns över hela Stockholm

Vinnaren på PHLING!

Tack till alla som försökte få i pingisbollarna i lådorna på PHLING! 2018 på Gymnastik- och Idrottshögskolan.

Vinnaren är: PERNILLA SÖRENSEN

STORT GRATTIS till dig Pernilla, du är den lyckliga vinnaren av ett Superpresentkort värde 500 kronor.

 1. Pernilla Sörensen är vinnare i vår tävling på PHLING! 2018

Jobbmäsa för unga på Nalen 6 mars

Är du mellan 18-25 år? Kom och träffa oss på Vikariepoolen på Nalen 6 mars.

Då är det nämligen Jobbmässa för unga och det är ett ypperligt tillfälle att prata med oss för att söka lediga jobb som vikarie i förskola och skola. Vill du ha frihet att välja din arbetstid och samtidigt ha utmaningar som kräver att du arbetar mot barn och ungas bästa, har vi ett jobb för dig.

Datum: Tisdag 6 mars klockan 14.00-16.30
Plats: Nalen, Regeringsgatan 74, Stockholm

Vi ses på plats!

 1. Jobba som vikarie med Vikariepoolen

Tävla med oss på PHLING! 22 februari

22 februari är det dag igen för PHLING! som är samarbete mellan GIH:s studentkår och Arbetsmarknadsdagen. Vikariepoolen finns på plats så kom förbi vår monter och delta i vår tävling. Du kan vinna ett Superpresentkort, värde 500 kronor.

PHLING! är ett utmärkt tillfälle för studenter och arbetsgivare att träffas, utbyta idéer och diskutera eventuella samarbeten och mässan är mycket uppskattad av både deltagande företag och besökande studenter.

Förra året deltog flera företag, däribland Vikariepoolen, samt en mängd nya aktiviteter som träningspass, föreläsningar och tävlingar arrangerades under mässan. Syftet med dagen är att utöka och förbättra kontakten mellan GIH:s nuvarande studenter, alumner och den aktuella arbetsmarknaden.

Tid: 22 februari klockan 11.00-15.00
Plats: Gymnastik- och Idrottshögskolan i Stockholm

Mer om PHLING! PHLING! Facebook PHLING! Instagram.

 1. Vikariepoolen medverkar på PHLING!

Träffa oss på Bazaren

Den 8-9 februari kan du träffa oss på Bazaren på Kulturhuset vid Sergels torg i Stockholm.

Bazaren är öppen för alla. Där vill vi träffa just Dig bland 10 000 besökare för att få reda på vad du skulle vilja arbeta med för oss. Vi ser fram emot att kunna svara på dina frågor i vår monter.

Läs mer

 

 

NGS Adventskalender Lucka 3

Under tre adventssöndagar lyfter vi fram tre välgörenhetsprojekt som någon av alla våra NGS-medarbetare är involverad i. Den tredje och sista NGS-medarbetaren är narkossköterskan Katrin Kisswani som även är ordförande för Läkare Utan Gränser.

Läkare Utan Gränser är en medicinsk humanitär organisation som ger sjukvård och humanitär hjälp till miljontals människor i närmre 70 länder runt om i världen. Deras uppdrag är att finnas på plats och ge sjukvård till de människor som behöver den mest. Läkare Utan Gränser låter sig inte begränsas av var de befinner sig eller vilka hinder som står i vägen.

Utöver det medicinska humanitära uppdrag så är Läkare Utan Gränser också en organisation som bär vittnesmål om det som sjukvårdspersonalen ser på de olika platserna de arbetar på. På det sättet kan personalen ge en röst till de människor som inte har en.

Katrins ingång i organisationen var en dröm om att göra skillnad i ett större sammanhang. Innan hennes uppdrag som ordförande ingick hon bland annat i organisationens akutpool. Därmed har hon varit på uppdrag i länder som t.ex. Syrien, Jemen, Sydsudan och Afghanistan. Det går inte att förneka att hennes dröm om att göra skillnad fortfarande driver henne.

”Jag känner en extrem stolthet att tillhöra en organisation som har kapacitet att vara först på plats vid katastrofer med stor personalstyrka och medicinsk utrustning och material. Jag är stolt över att ha varit del i att förbättra människors situationer. I Jemen arbetade jag på ett sjukhus i ett område härjat av upprepade konflikter och förbättrade tillgången till sjukvård. I Syrien hjälpte jag ett svårt brännskadat barn över turkiska gränsen för att kunna få intensivsjukvård. Under översvämningen i Filippinerna, tog vi oss fram till patienter med båtar. Under flyktingkrisen i Liberia till följd av krigen i Elfenbenskusten ledde jag ett team där vi åkte längs med gränsen och bistod med sjukvårdsinsatser.”

Att ha världen som arbetsfält och vara med och förbättra förutsättningar för människor som befinner sig i extremt utsatta situationer betyder mycket för Katrin. Hon säger själv att hon har lärt sig massor genom åren och det har berikat livet, gett en stor yrkestrygghet och satt ett stort värde på allt vad vi har tillgång till i vår trygga vardag.

NGS vill göra en insats och skänker 10 000 kronor till Läkare Utan Gränser och stöttar deras humanitära projekt som räddar liv runt omkring i världen.

Som privatperson kan du nu i juletid ge en julgåva som kan räcka till stelkrampsvaccin för gravida kvinnor eller isolerande filtar som skyddar mot värme, kyla, vind och regn. Du kan även bli månadsgivare och välja ett belopp och därmed rädda liv och lindra nöd för väldigt många.

Klicka nedan för att ge ett bidrag redan idag. Tillsammans gör vi en insats.

Stöd Läkare Utan Gränser

 1. I juletid skänker Vikariepoolen och Stjärnpoolen en julgåva

  Mobil klink i Liberia

 2. I juletid skänker Vikariepoolen och Stjärnpoolen en julgåva

  Katrin på sjukhus på Haiti

 3. I juletid skänker Vikariepoolen och Stjärnpoolen en julgåva

  Katrin på en mobil klinik på Filippinerna

Grattis till vinsten!

När vi var på Saco Studentmässa kunde man i vår monter tävla om ett Superpresentkort genom att pricka i bollar i rör. En succé och vi hade många tävlanden vilket var riktigt roligt.

Vi har utsett vinnaren i vår tävling från SACO-mässan och vinnaren är nu informerad. Han heter William Karlsson. Vi kommer att posta ett Superpresentkort, värde 1 000 kr, till honom.

Ett stort grattis till dig, William och tack till alla som deltog.

 

NGS Adventskalender Lucka 2

Under tre adventssöndagar lyfter vi fram tre behjärtansvärda projekt som någon av alla våra NGS-medarbetare är involverad i. Under hösten föreläste NGS-medarbetaren och socionomen Ingeborg Berg Frölich inför andra NGS-konsulter, om sitt engagemang i den ideella organisationen Yennenga Progress. Ingeborg lät oss följa med på en resa ner till byn Nakamtenga i Burkina Faso i Västafrika. Det som började med en förskola, har sedan 2001 utvecklats till ett helt samhälle under tillväxt.

Projektet Den goda byn började med att en grupp kvinnor i Nakamtenga, där de flesta är analfabeter, påpekade behovet av en förskola i byn. Inte för att de behövde barnvakt utan för att de ville ge sina barn en ärlig chans att klara skolan. Satsningen från Yennenga Progress resulterade i att man med hjälp av erfarenheter från experter som skapat metoder anpassade för en miljö med flerspråkighet, avsaknad av böcker och annat pedagogiskt material, tog fram en metod anpassad för just denna kontext. Detta blev startskottet till Den goda byn, ett välfärdssamhälle i mikroformat som försöker tillgodose befolkningens grundläggande mänskliga rättigheter inom utbildning, hälsa och infrastruktur. Tack vare yrkesutbildningarnas intäkter klarar byn redan själva att täcka 30 % av sin ”välfärd”. Arbetet är fortfarande i sin linda, och Nakamtenga har många stora investeringar kvar att göra innan allas mänskliga rättigheter är tillgodosedda, men insikten att det är möjligt skapar entusiasm, hopp och stolthet.

För att förstå bakgrunden till att hjälp behövs kan vi berätta att Burkina Faso är ett av världens fattigaste länder och området är starkt eftersatt när det kommer till våld i hemmet och jämställdhet. Enligt UNICEF:s undersökningar utsätts 83% av barnen för fysiskt eller psykiskt våld. När Ingeborg åker till Nakamtenga är det för att arbeta med fokus på just barnens och ungdomarnas utbildning och utveckling. Det krävs inte många minuter när Ingeborg berättar, förrän man ser hennes starka engagemang för ungdomarna i Nakamtenga. I skrivande stund är hon på plats och är delaktig i att bygga upp en ungdomsmottagning.

”I Nakamtenga finns en ungdomsförening som har vuxit och involverat fler och fler ungdomar, vilket är väldigt roligt. Vi ser bland ungdomarna att det finns behov av samtal och stöd i att få utrymme att ifrågasätta begränsade normer, utan att bryta med goda traditioner och relationer. Vi har börjat med samtalsgrupper för frågor om menstruation och kroppens utveckling som i sin tur lett till frågeställningar som behöver fångas upp av hälsovårdspersonal. Problem med könssjukdomar, oönskade graviditeter och kvinnlig omskärelse får stora konsekvenser i ungdomarnas liv.”

Vi på NGS skänker 10 000 kronor till Yennenga Progress för att stötta deras arbete med barn/unga och hälsovård. Vår insats gör att vi kan bidra till att bland annat gynekolog, barnmorska och läkare kan anställas på deras vårdcentral.

Vi riktar också en uppmaning till dig som privatperson som vill vara med och bidra. Genom att swisha ett bidrag till 1239002437 eller sätta in pengar på 90-konto 900243-7, donerar du till ungdomsmottagningens arbete. Du kan även bli skolfadder och låta de unga fortsätta ha möjligheten att gå i skolan och utvecklas.

Klicka nedan och läs mer för att veta mer om detta medmänskliga projekt.

Till Yennenga Progress

 1. I juletid skänker Vikariepoolen en julgåva

  Ungdomarna har läxläsning i skolan

 2. I juletid skänker Vikariepoolen en julgåva

  Från byn Nakamtenga

 3. I juletid skänker Vikariepoolen en julgåva

  Ingeborg håller en lektion om kroppen och relationer

Nästa sida »