Omslagsbild

Arbeta som Elevassistent

Elevassistenter arbetar i skolan och hjälper elever som behöver stöd för att kunna följa med i undervisningen, det kan vara för enskild elev eller för en hel skolklass. Arbetet ställer krav på både kompetens och personliga egenskaper hos de som arbetar inom yrket.

Elevassistentens finns med som en extra resurs för en eller flera elever i skolan. I många fall är du en assistent till den ansvarige läraren i undervisningen och du arbetar man ofta på instruktion från läraren. Vanligt är att du är i klassrummet under den första delen av dagen och är på fritids under den andra delen.

Är du elevassistent till en enskild elev hjälper du eleven att följa med i undervisningen och hanterar läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem, psykosociala svårigheter eller olika typer av funktionsnedsättningar. Arbetsuppgifterna är då att hjälpa eleven att finna ro i sina studier och träna på vardagliga arbetsuppgifter, att vara ett stöd för eleven på raster, i omklädningsrum och på utflykter med mera.

Som vikarie inom bemanning är det viktigt att du är ansvarsfull, kan skapa goda relationer till elever och personal samt att du har tålamod. Du ska ha gått gymnasieutbildning inom till exempel barn- och fritidsprogrammet och har du separat utbildning inom till exempel funktionsnedsättning är det meriterande. Har du utbildning från ett annat land kan ansöka om att få den bedömd av Universitets- och högskolerådet.

Lediga jobb för elevassistent

Klicka nedan för att blir vikarie hos oss och få tillgång till de lediga jobb som finns för dig som vill arbeta som elevassistent. För dig som kund, klicka nedan för att hyra vikarie till din enhet.

Sök jobb som elevassistent Boka elevassistent