Omslagsbild

Arbeta i förskola

Förskolan lägger grunden för det lärande som fortsätter resten av livet. Det finns förskolor i både kommunal och fristående regi och styrs av skollagen och läroplanen.

Förskolan ska stimulera barns utveckling och lärande och samtidigt vara en rolig och trygg plats. Barnen utvecklas och lär sig genom att leka, skapa och utforska på egen hand, i grupp och tillsammans med vuxna. Att ge barnen omsorg och trygghet är en viktig uppgift för förskolan.

Förskollärarna ansvarar för att det pedagogiska medan barnskötarna och vikarierna deltar i aktiviteter som är viktiga för att främja barnens utveckling och lärande. Det övergripande ansvaret för förskolan ligger hos förskolechefen.

En dag på förskolan består av lekar och aktiviteter som sker både inomhus och utomhus. Att utforska naturen och lekparken är viktigt för barnens hälsa och fysiska utveckling. Utemiljöer bidrar till att barnens lust och nyfikenhet får spelrum. Dagens måltider används som ett pedagogiskt verktyg men bidrar även till matglädje, gemenskap och en trivsam stämning.

Lediga jobb på förskola

Hos Vikariepoolen kan du arbeta som förskollärare, barnskötare och vikare inom bemanning på både korta och långa uppdrag. Du behöver vara kommunikativ, stresstålig och organisatorisk och ha lätt för att arbeta i grupp tillsammans med andra pedagoger.

Blir du intresserad så klicka nedan för att söka arbete hos oss i förskola. Du kan även klicka på de olika pedagoginriktningarna för att läsa mer.

Sök jobb