Omslagsbild

Arbeta som grundskollärare

Grundskolläraren ska väcka nyfikenhet hos eleverna och stimulera dem till att själva söka kunskap. Det dagliga arbetet med eleverna är till stor del självständigt och innehåller allt från planering och genomförande av lektioner till föräldrakontakter.

Som grundskollärare arbetar du i förskoleklass upp till årskurs 6 och din huvudsakliga arbetsuppgift är att planera och genomföra undervisning. Du undervisar oftast i flera olika ämnen för samma grupp, vilket skiljer sig från ämneslärare. I arbetet ingår kontakt med föräldrar, bedömning av elevernas arbetsuppgifter och dokumentation av deras kunskapsutveckling. Oftast arbetar grundskollärare i arbetslag som tillsammans ansvarar för en eller flera klasser. Läraren kan ha speciellt ansvar för en grupp elever som mentor eller klassföreståndare.

Ämnesläraren arbetar i årskurs 7-9  och undervisar i det ämnet du har kompetens i. Oftast har du en kombination av flera ämnen, till exempel matematik och naturvetenskap eller svenska och samhällskunskap. I arbetet ingår föräldrakontakt, bedömning av elevernas arbetsuppgifter och dokumentation av deras kunskapsutveckling. Det kan även ingå mentorskap.

Är du vikarie inom bemanning kan du arbeta på korta och långa uppdrag, ju längre uppdrag det är, desto mer dokumentation. I de flesta uppdragen ingår inte mentorskap. Du behöver vara kommunikativ, stresstålig och organisatorisk och ha lätt för att arbeta i grupp tillsammans med andra pedagoger.

Lediga jobb för grundskollärare

För att arbeta som grundskollärare hos oss ska du relevant utbildning från universitet/högskola eller erfarenhet. Du som har utbildning eller erfarenhet från ett annat land kan ansöka om att få den validerad.

Klicka nedan för att blir vikarie hos oss och få tillgång till de lediga jobb som finns för dig som vill arbeta som grundskollärare och ämneslärare via oss. För dig som kund, klicka nedan för att hyra vikarie till din verksamhet.

Sök jobb som grundskollärare Boka grundskollärare