Ring oss! Stockholm 08-505 808 00 | Göteborg 031-99 99 40

Arbeta som kock

Som kock i förskolekök samt skolkök innebär att man har ett ansvar för vad det är för sorts mat som barn och ungdomar äter. Arbetar du som kock ingår det även att beställa livsmedel, hygienkontroll och hålla ordning i köket.

Som kock inom bemanning ställs man inför nya utmaningar varje dag. Det är mycket viktigt att man kan laga och hantera specialkost, allergier samt har kunskaper i vegetarisk, klimatsmart och ekologisk kosthållning. Hygien är väldigt viktig i ett kök. Kockar måste hålla sin arbetsplats ren och hantera alla livsmedel på ett hygieniskt sätt.

Kocken förbereder ingredienserna till de rätter som ska tillagas. Det kan till exempel innebära att hantera grönsaker eller göra grunden till såser eller soppor. Att baka bröd kan också ingå i jobbet Beroende på enhet lagas mat från grund eller med tillskott av halvfabrikat. Arbetar du i större kök sker det att maten transporteras till det kök där du arbetar. I förskolan arbetar du oftast själv med det i skolkök finns köksbiträden som diskar och assisterar.

Lediga jobb för kock

Utbildning för arbete som kock finns inom gymnasieskolan på Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Du kan även söka dig till en vuxenutbildning med köksinriktning. För att arbeta som kock inom bemanning ska du ha erfarenhet av liknande arbete; kunskap i matlagning från grunden, planera matsedlar och kunskap i näringslära samt allergi- och specialkost. Du ska ha lätt för att anpassa dig till situationen och ha lätt för att samarbeta.

Klicka nedan för att arbeta som kock oss och få tillgång till de lediga jobb som finns för dig som kock. För dig som kund, klicka nedan för att hyra kock till din förskola eller skola.

Sök jobb som kock Boka kock Tillbaka

 

 

 1. Arbeta som kock i förskola och skola med Vikariepoolen.
 2. Inriktningar:
 3. Barnskötare
 4. Elevassistent
 5. Fritidspedagog
 6. Förskollärare
 7. Grundskollärare
 8. Gymnasielärare
 9. Handledare
 10. Lärarvikarie
 11. Speciallärare/specialpedagog
 12. Förskolechef
 13. Rektor
 14. Kock
 15. Köksbiträde
 16. Skolformer:
 17. Förskola
 18. Grundskola
 19. Fritidshem
 20. Särskola
 21. Gymnasium
 22. Vuxenutbildning