”En av de största fördelarna med att arbeta som vikarie för mig personligen är att jag får möjligheten att besöka flera olika skolor.”

Möt Axel Dieserud, en av våra fantastiska vikarier som möjliggör att undervisningen blir av och att barn och ungdomar får den kunskap de behöver — även när ordinarie personal saknas. Axel läser ämneslärarprogrammet på Södertörns högskola med inriktning gymnasiet, Historia och Religion. Vid sidan av studierna jobbar han också som vikarie hos oss på Vikariepoolen, till största del inom årskurs 7-9 och gymnasiet. Förutom att passa bra som ett extrajobb, ger det också värdefull praktisk erfarenhet som lärare.

Vad var det som gjorde att du valde att börja arbeta som vikarie inom förskola och skola?
Jag började arbeta som vikarie för att komplettera min ämneslärarutbildning. Utbildningen är övervägande teoretisk och därför lämpade det sig att jobba extra som vikarie för att få extra erfarenhet om yrket innan jag tar examen.

Vilka är de största fördelarna med att arbeta som vikarie?
En av de största fördelarna med att arbeta som vikarie för mig personligen är att jag får möjligheten att besöka flera olika skolor i Stockholm. Det ger mig möjligheten att hitta vilka skolor jag i framtiden kan tänka mig att ha en fast anställning på. Erfarenheten som jag får med mig som ett komplement till mina studier är såklart också en stor fördel.

Hur ser ditt samarbete ut med våra rekryterare och bokningskoordinatorer?
Jag tycker att vårt samarbete fungerar felfritt! Vikariepoolen är väldigt flexibla och det är jag själv också, så vi delar ett arbetssätt som jag gillar.

Vad värdesätter du mest hos en arbetsgivare?
Jag värdesätter en arbetsgivare som tillåter arbetstagaren att få använda sin egna personliga stil när hen arbetar. Jag har sedan tidigare främst erfarenhet från globala företag som använder en fast och stram mall för hur det dagliga arbetet ska gå till. Därför uppskattar jag hur Vikariepoolen ger oss vikarier utrymme att arbeta med vår egen stil och ta de uppdrag som passar vårt arbetssätt. Det är verkligen något jag värdesätter hos en arbetsgivare!

Student jobbar extra som vikarie Vikariepoolen

Axel Dieserud – lärarvikarie
Vikariepoolen

Vill du också jobba som vikarie hos oss?