Betydelsefullt och utvecklande arbete – på dina villkor

Hos oss på Vikariepoolen är du den som ser till att undervisningen blir av på förskolor och skolor när ordinarie personal saknas. Vill du arbeta som vikarie i en spännande och givande miljö för barn och unga? Genom oss får du den möjligheten samtidigt som du är med och bidrar till barns och elevers lärande och utveckling.

Vi erbjuder både kortare och längre uppdrag. Du bestämmer själv i vilken omfattning du vill arbeta och kan lätt kombinera arbetet hos oss med andra sysselsättningar. Vi har lediga jobb för såväl kökspersonal som pedagogisk personal, i en rad olika roller. Du matchas mot varierande uppdrag som motsvarar din kompetens och önskemål.

Hos oss får du erfarenhet och en chans att utvecklas i din yrkesroll.

Lediga tjänster »

Vi värdesätter dig och din kunskap

Det är smidigt att arbeta hos oss, enkelt att få uppdrag och lätt att komma i kontakt med oss när du vill. Vi ger dig personliga matchningar och följer regelbundet upp hur du har det på dina uppdrag. Via konsultportalen hittar du all information som rör dina uppdrag och du kan lätt ange när du vill jobba.

Innan ditt första vikarieuppdrag får du en introduktionsutbildning av oss som ger dig alla verktyg du behöver, vi finns även tillgängliga under hela uppdragstiden för att svara på dina frågor. Vikariepoolen är en trygg arbetsgivare och som anställd hos oss får du kollektivavtal, tjänstepension (ITP) och försäkring. Vi är medlemmar i Almega Kompetensföretagen och arbetar kvalitetssäkrat.

Kontakta oss »

Vägen till förskolan

Har du ett annat modersmål än svenska och vill lära dig mer om arbetet i förskolan? Vikariepoolens samarbetspartner Sefif har lanserat en unik digital utbildning som underlättar för nyanlända och utrikes födda som vill arbeta i förskolan i Sverige. Utbildningsplattformen är helt kostnadsfri och framtagen på arabiska, farsi, ukrainska, engelska och svenska.

Målet med Vägen till förskolan är att stärka kunskaper i svenska och beskriva förskolans värdegrund och arbetsplatskultur. Den innehåller pedagogiska övningar och animerade filmer om språk, värdegrund och arbetsplatskultur som ligger till grund för arbete i förskolan.

Vägen till förskolan »

Vår process

1

Registrera din ansökan

Det första steget för att bli vikarie hos oss är att ansöka till en av våra lediga tjänster. Bifoga ditt CV och gärna ett personligt brev där du berättar lite mer om dig själv och din tidigare erfarenhet.

2

Ett första samtal

Efter att vi tagit emot din ansökan kontaktar vi dig för en kortare telefonintervju för att få en personlig bild av dig. Vi ser fram emot att lära känna dig lite bättre!

3

Rekryteringsmöte

Vi bjuder in till ett rekryteringsmöte i grupp som utgör en del av intervjun, där får du samtidigt mer information om vad en anställning skulle innebära och vad du kan förvänta dig. Nästa fas av intervjudelen är ett uppföljande individuellt samtal.

4

Redo för uppdrag

Efter att vi har kontaktat dina referenser återkopplar vi till dig. Har du intyg och referenser redo går det fort att få svar. Vi skickar ditt avtal digitalt.

Nu är du anställd och redo att introduceras till arbetet som vikare!