Frågor & svar

Här hittar du svaren på våra vanligaste frågor.

Hittar du inte svaret på din fråga här nedan är du välkommen att ringa oss på 08-505 808 00

Kontakta oss »

 • Hur gör jag för att börja arbeta som vikarie hos er?

  Hur gör jag för att börja arbeta som vikarie hos er?

  Du ansöker enkelt genom våra annonser under lediga tjänster. Välj den roll som passar dig, skapa en profil och ladda upp ditt CV.

  Har du frågor är du varmt välkommen att ringa oss direkt på 08-505 808 00.

 • Vilka är fördelarna med att arbeta hos er?

  Vilka är fördelarna med att arbeta hos er?

  Som vikarie hos Vikariepoolen får du stor frihet att styra över din egen tid. Du ges möjlighet att få inblick i olika verksamheter och arbetssätt och vi ger dig personligt matchade uppdrag och möjlighet till utveckling. Hos oss får du en introduktionsutbildning, stöd och handledning under hela processen. Vi finns alltid tillgängliga för att ge dig stöttning när du behöver.

  Välkommen till oss om du vill ha stor valmöjlighet och flexibilitet bland dina uppdrag!

 • Vilka roller kan jag ha som vikarie?

  Vilka roller kan jag ha som vikarie?

  Vi har uppdrag från förskola och grundskola upp till gymnasium och vuxenutbildning. Inom varje område har vi en rad olika roller inom både pedagogiska tjänster och tjänster inom kök. Vi hjälper dig att hitta uppdrag som passar dina önskemål!

 • Kan jag påverka mina uppdrag som vikarie?

  Kan jag påverka mina uppdrag som vikarie?

  Vi matchar dina önskemål och din kompetens med uppdrag som passar dig. Du väljer sedan själv om du vill tacka ja eller nej till de uppdragen vi erbjuder. Enkelt och smidigt.

 • Hur mycket kan jag arbeta?

  Hur mycket kan jag arbeta?

  Du väljer själv hur mycket och när du vill jobba. Din tillgänglighet meddelar du smidigt genom vår webbportal. Hur mycket arbete vi sedan kan erbjuda beror på vilken inriktning du har. Arbetet hos oss passar bra för dig som kombinerar med studier eller annat arbete. Vi har uppdrag som är heldagar eller kortare dagar och med olika längd, allt från en enstaka dag till några dagar eller längre tidsperioder. Vi har uppdrag under skolans terminer.

 • Hur ser utbildningskraven ut för att arbeta som vikare?

  Hur ser utbildningskraven ut för att arbeta som vikare?

  Utbildningskraven skiljer sig åt beroende på vilken tjänst du söker. Gemensamt för alla roller är att du behöver ha fullgjort gymnasiet.

  Hos oss kan du arbeta som vikarie både som behörig och obehörig pedagog och lärare. Söker du inom kökstjänster behöver du ha utbildning som motsvarar det arbete du söker.

  Vill du ha mer information om vilken utbildning som behövs är du varmt välkommen att ringa oss på 08-505 808 00.

 • Hur lång erfarenhet måste jag ha för att arbeta som vikarie?

  Hur lång erfarenhet måste jag ha för att arbeta som vikarie?

  Kraven på erfarenhet beror på vilken typ av tjänst du söker. För att arbeta på uppdrag i förskola och grundskola och fritids behöver du ha arbetslivserfarenhet av liknande arbete med barn och unga. Som lärarvikarie behöver du ha erfarenhet av undervisning i skola. För kökstjänster gäller erfarenhet av arbete i storkök.

 • Är vikarierollen något för mig? Kan jag prata med er om mina funderingar?

  Är vikarierollen något för mig? Kan jag prata med er om mina funderingar?

  Du är mer än välkommen att ringa oss på 08-505 808 00 så guidar vi dig i rätt riktning.

  Som vikarie hos oss erbjuds du stor flexibilitet, variation och förmånen att bestämma över din egen tid. Vi hjälper dig att utnyttja din kompetens för att hitta uppdrag som passar dina krav och önskemål.

 • Hur snabbt kan jag vara i gång och arbeta som vikare hos er?

  Hur snabbt kan jag vara i gång och arbeta som vikare hos er?

  Du skickar enkelt och smidigt in en ansökan via våra lediga tjänster. Om du är förberedd med referenser, intyg och utdrag från polisens belastningsregister går det därefter snabbt att komma igång efter intervju och introduktionsutbildning. Sedan är du redo för ditt första uppdrag!

 • Vad innebär det att ni är ett auktoriserat bemanningsföretag?

  Vad innebär det att ni är ett auktoriserat bemanningsföretag?

  Auktorisationen är en kvalitetsstämpel som innebär en trygghet för våra kunder och medarbetare. För dig som vikarie hos oss innebär det bland annat att du kan vara säker på att du får schyssta arbetsvillkor.

 • Kan jag kombinera min anställning hos er med andra anställningar eller studier?

  Kan jag kombinera min anställning hos er med andra anställningar eller studier?

  Absolut. Eftersom vi både har kortare och längre uppdrag kan du med fördel kombinera uppdragen med andra sysselsättningar. Du får en personlig kalender i vår webbportal där du anger när du kan arbeta. Vi kommer med erbjudanden efter att du har meddelat din tillgänglighet.

 • Hur ser min anställningstrygghet ut som vikarie?

  Hur ser min anställningstrygghet ut som vikarie?

  Vi har särskild visstidsanställning och du arbetar per timme. Vi har kollektivavtal för alla våra anställda. Det innebär bland annat att vi gör avsättning till tjänstepension (ITP) och att du som anställd har ett försäkringsskydd under dina uppdrag.