”Köket ska var en glad och vänlig samlingsplats för både barn och personal. God och bra mat är superviktigt för alla, barn som vuxna!”

Möt Nik Märak, en av våra fantastiska vikarier som ser till att elever och lärare får god och näringsrik mat även när ordinarie kökspersonal saknas. Nik är utbildad kock och har sedan 2020 vikarierat som kock och köksbiträde på flera förskolor och skolor via oss på Vikariepoolen. Nik är dessutom egenföretagare inom kulturbranschen och kan lätt kombinera jobbet som vikarie med andra sysselsättningar. 

Vad var det som gjorde att du valde att börja arbeta som vikarie inom förskola/skola?
Jag är utbildad kock, och tycker det är roligt att jobba i förskolekök. Köket ska var en glad och vänlig samlingsplats för både barn och personal. God och bra mat är superviktigt för alla, barn som vuxna!

Vilka är de största fördelarna med att arbeta som vikarie?
Som liten egenföretagare inom kulturbranschen är det perfekt att kunna gå in och arbeta som vikarie mellan uppdragen. Och att få längre vikariat ibland är en trygghet.

Hur ser ditt samarbete ut med våra rekryterare och bokningskoordinatorer?
Jag har världens bästa bokare och rekryterare! Så lätta att samarbeta med. Fantastiskt att vi kan sköta så mycket via sms. Det har verkligen underlättat mycket för mig.

Inga frågor är för små, och i ett fall när det blev lite tokigt hade jag fullt stöd från Vikariepoolen. Det är oerhört viktigt att känna att ens arbetsgivare har förtroende för en.

Vad värdesätter du mest hos en arbetsgivare?
Allt det som jag nämnde i förra frågan är saker som jag värdesätter hos min arbetsgivare. Och allt det lever Vikariepoolen upp till.

Nik Märak – Kock
Vikariepoolen

Vill du också bli vikarie hos oss?