Ellinore Renström ny verksamhetschef för Vikariepoolen

Vi är glada att välkomna Ellinore Renström som ny verksamhetschef hos oss på Vikariepoolen.

Ellinore är ett välkänt ansikte för många av oss då hon har haft sitt engagemang i vår verksamhet sedan flera år tillbaka, senast i en roll som rekryteringsansvarig och teamledare.

Ellinore har en bakgrund som personalvetare och hennes gedigna kompetens och erfarenhet av att rekrytera till skolvärlden, i kombination med hennes stora driv och engagemang för Vikariepoolen gör att hon kommer bli en stor tillgång som verksamhetschef för oss.

Hej Ellinore, sedan årsskiftet är du ny verksamhetschef för Vikariepoolen – hur känns det så här långt?

Det är väldigt spännande att axla en ny roll och kunna utvecklas vidare inom Vikariepoolen och NGS Group. Efter åtta år i bolaget tycker jag att det fortfarande är lika roligt och det har också skett en spännande utveckling inom organisationen.

Nu ser jag fram emot att lära mig en hel del nytt samtidigt som mycket annat förblir välbekant. Det känns extra kul att få utveckla ett affärsområde som jag redan känner väl, både som verksamhet och alla som jobbar här.

Vill du berätta lite mer om din nya roll och vad det var som lockade dig att bli Vikariepoolens nästa verksamhetschef?

Min nya roll kommer innebära att arbeta strategiskt med utveckling och planering för verksamheten samtidigt som jag också kommer arbeta operativt med fortsatt ansvar för rekrytering av nya konsulter, eller vikarier som vi uttrycker det inom vårt affärsområde.

Rollen som verksamhetsansvarig kommer till viss del innebära nya ansvarsområden såsom personalansvar och budget, något jag ser mycket fram emot. Det som lockade mig att bli Vikariepoolens nästa verksamhetschef var just möjlighet att få leda ett sådant härligt team som vi är på Vikariepoolen och med det få fortsätta utveckla verksamheten tillsammans.

Jag ser också fram emot att bidra med ett ledaskap nära medarbetarna och att själv få utvecklas både på ett personligt och professionellt plan i ett sammanhang som jag trivs så bra i. Jag tror att det kommer både bli en kul och spännande resa!

Vad tycker du är det bästa med att arbeta på Vikariepoolen?

Att det är full fart varje dag och att det ständigt händer något nytt! Vi har korta processer och snabba tillsättningar av uppdrag vilket gör att vi alltid behöver hålla ett högt tempo med många kund- och personalkontakter dagligen.

Ett tätt samarbete med varandra i teamet gör arbetet extra roligt, att både kunna lösa utmaningar och fira framgångar tillsammans. Jag uppskattar också det faktum att vi fortfarande är en vikariepool som ger personlig service till våra kunder och personal – vilket jag ser är en av våra främsta styrkor. Till skillnad mot aktörer som arbetar mer eller mindre ensidigt digitalt finns vi personligt närvarande i uppdraget från start till slut. På så vis ger dels det oss ett mer grundligt beslutsunderlag att basera våra matchningar på, dels innebär det vidare en kontinuerlig feedback och dialog där vi tidigt kan agera på eventuella förändringar eller andra oförutsedda händelser.

Varför är det enligt dig värdefullt att arbeta med att rekrytera och hyra ut vikarier till skolor och förskolor? 

Att förskolor och skolor ska kunna bedriva sin verksamhet utan större påverkan vid personalfrånvaro fyller en viktig samhällsfunktion och det blir på så sätt extra meningsfullt att kunna bidra till upprätthållandet av kundernas verksamheter.

Bra matchningar med rätt vikarie till rätt uppdrag är avgörande för vår typ av verksamhet och något som jag vet att vi är duktiga på. Alla som arbetar på Vikariepoolen har lärt sig ha god personkännedom vilket leder till att våra matchningar i mångt och mycket faller väl ut.

Extra givande är att vi som arbetsgivare även kan vara med att bidra till att unga personer och personer med utländsk bakgrund får möjlighet att kliva in på arbetsmarknaden eller att pensionärer kan fortsätta ha kvar en fot i arbetslivet.

Vad tror du gör dig till en uppskattad kollega och en bra chef?

Jag tror att jag är uppskattad för att jag arbetar strukturerat och med verksamhetens bästa i fokus – och att jag är trevlig som kollega.

Det faktum att jag även arbetat länge inom affärsområdet, nu senast i en teamledande roll, hoppas jag även att övriga inom Vikariepoolen tycker är positivt. Mina kunskaper och erfarenheter inom båda våra två områden bokning och rekrytering gör att jag kan verksamheten som helhet.

Personalfrågor har alltid legat mig varmt om hjärtat då jag är personalvetare i grunden. Så även om chefsrollen är ny för mig är det något som jag gärna vill utveckla. Än är det kanske lite för tidigt att säga vad som gör mig till en bra chef, men det är en fråga som jag gärna återkommer till eller nyfiket överlåter till medarbetarna att svara på med tiden.

Vad tycker du om att göra på din fritid?

På min fritid blir det mycket friluftsliv eller lek i parken med mina barn. Jag spenderar också gärna tid på landstället i Roslagen. Nu är jag nyss hemkommen från en skidsemester i de svenska fjällen – något som jag också uppskattar mycket när det väl ges tillfälle.

Intresserad av att veta mer om hur vi arbetar på Vikariepoolen?