Möt vår medarbetare

 

Wilma Nilsson

Bokningskoordinator & Rekryteringsassistent

Berätta lite mer om dig och vad du arbetar med hos oss på Vikariepoolen.
Jag är född och uppvuxen i Skellefteå och har nyligen gått in på mitt fjärde år som Stockholmbo. Tidigare har jag arbetat inom förskola, vilket ledde mig in på jobbet som bokningskoordinator på Vikariepoolen. Jag fick snabbt en bra bild av Vikariepoolen och NGS Group som koncern och det kändes självklart att ta mig an rollen som bokningskoordinator när jag fick den chansen.

I min roll har jag utvecklats enormt och givits möjligheter att lära mig nya saker under det år som gått sedan jag började. Utöver min roll som bokningskoordinator har jag även det senaste halvåret stöttat upp i rekryteringsteamet som rekryteringsassistent och då också fått vara en del av rekryteringsprocessen av nya vikarier. Det har gett mig en bättre helhetsbild över processen från rekrytering till anställd vikarie, vilket är väldigt roligt.

I min roll har jag utvecklats enormt och givits möjligheter att lära mig nya saker under det år som gått sedan jag började. Utöver min roll som bokningskoordinator har jag även det senaste halvåret stöttat upp i rekryteringsteamet som rekryteringsassistent och då också fått vara en del av rekryteringsprocessen av nya vikarier. Det har gett mig en bättre helhetsbild över hela processen – från rekrytering till att vikarien bokas ut på uppdrag, vilket är både givande och roligt.

För någon som är helt ny till rollen som bokningskoordinator, vad skulle du säga är de stora delarna rollen innefattar?
Det är ett väldigt socialt och varierande jobb som innefattar daglig kontakt med kunder och vikarier, både i form av telefonväxeln där vi är tillgängliga från tidig morgon till sen eftermiddag och kväll, samt via mejl där även nya beställningar kommer in. Mejlkontakten som vi har med såväl kunder som vikarier sker parallellt med att vi bemannar telefonväxeln och det gör att vi hela tiden växlar mellan telefon och mejlkonversationer under dagen. I rollen som bokningskoordinator matchar jag uppdrag som kommer in mot rätt vikarie. Kortfattat innefattar rollen mycket kundkontakt, bemötande, logistik – matchning och tillsättning av uppdrag.

Vad tycker du är roligast?
Det roligaste är det höga tempot och att hålla många bollar i luften. Sedan gillar jag också kombinationen av att till viss del jobba självständigt men även mycket i team med kollegorna, där det krävs att vi kommunicerar och samspelar under tiden vi gör arbetet. Det är även väldigt givande med kund- och vikariekontakt, speciellt då man gör kunder och vikarier nöjda.

Vilka skulle du säga är utmaningarna man möter i arbetet som rekryteringsassistent?
I min roll som rekryteringsassistent har jag tagit del av första biten av rekryteringsprocessen, där jag gått genom CV:n och ringt upp kandidater för en telefonintervju. Det jag upplevt som utmanade i det skedet är att snabbt skapa sig en uppfattning om kandidaten passar för vår verksamhet och ta beslut om hur vi ska gå vidare med kandidaten. Ju mer jag lär mig av processen och rekryteringsarbetet i sin helhet, desto lättare har det blivit att fatta rätta beslut.

Vilka egenskaper är viktiga för att trivas som bokningskoordinator och rekryteringsassistent?
För att trivas tror jag att man behöver gilla att hålla många bollar i luften och att arbeta i ett högt tempo. Det är också viktigt att vara social och att ha förmågan att kunna anpassa sin kommunikation och bemötande efter personen du pratar med,  eftersom stora delar av arbetet handlar om att ha daglig kontakt med kunder och vikarier via telefon.

Slutligen, vad tycker du om att göra på din fritid?
På min fritid har jag ofta mycket för mig och jag gillar att fylla min tid med alla möjliga saker jag tycker om att göra. Det är en blandning av träning, sport, kultur och musik. Sedan försöker jag spendera så mycket tid som möjligt med nära och kära.

Stort tack Wilma – vi är så glada att ha dig i vårt team! Kul att även få möjlighet att få veta mer om dig och din roll här hos oss.

Intresserad av att veta mer om hur vi arbetar på Vikariepoolen?